Unga Hörselskadades Årsmöte

Idag ska jag åka till Leksand för att vara med på Unga Hörselskadades årsmöte!

Ska bli jätteskoj och ser framemot att diskutera vad vi vill med UH, vilken riktning UH ska gå i och så ska det självklart bli spännande med ordförandeval! Att jag kommer ha grymt kul med alla underbara människor hela helgen är ju också ett plus.

Här är vårt pressmeddelande om årsmötet:

—————————————————————————————————————————————————-

Pressmeddelande 22 april 2010

Ordförandeval på Unga Hörselskadades årsmöte i Leksand

På Unga Hörselskadades årsmöte som hålls nu i helgen den 23-25 april på Västanviks Folkhögskola utanför Leksand så ska en ny ordförande för organisationen väljas. Kandidaterna är Gräfsnäsbördiga Gudrun Skaven Petterson samt Leksandsbördiga Susanne Gärtner.

I helgen går Unga Hörselskadades årsmöte av stapeln på Västanviks Folkhögskola utanför Leksand och i dagsläget är det två kandidater som tävlar om posten att bli ordförande. Leksandsbördiga Susanne Gärtner (numera boende i Örnsköldsvik) samt Gräfsnäsbördiga Gudrun Skaven Petterson (numera boende i Örebro) har båda två varit engagerade i UH under många år och kandiderar nu mot varandra om att få uppdraget att leda Unga Hörselskadade (UH) under två år framåt.

Jag brinner verkligen för alla UH:s frågor men har valt att fokusera mig på organisations- och personalfrågor. Starka medlemmar i en stark organisation är mitt motto, säger Gudrun Skaven Petterson.

För mig är samhällsdiskussionen om unga med hörselskada, samarbetet mellan olika organisationer och tillgänglighet viktigast. Jag vill att alla ska kunna delta på samma villkor och ha samma möjligheter, säger Susanne Gärtner.

På Unga Hörselskadades årsmöten används direktdemokrati vilken innebär att alla medlemmar mellan 0-30 år har rösträtt. Det spelar inte längre någon roll var i Sverige man bor eller vilken lokalförening man tillhör.

På detta vis skapar vi en mer demokratisk organisation och fler har rätt att

tycka till om och rösta om hur UH ska vara format, säger organisationens avgående ordförande Julia Willig.

På årsmötet ska flera motioner avhandlas, bland annat en om rösträtt för ungdomsrådet ledamöter på årsmötet samt en om att göra det lättare för hörselskadade och döva att få uppehållstillstånd i Sverige.

För ytterligare information kontakta:

Josefine Hedlund, kommunikatör

073-257 20 04

josefine.hedlund@uh.se

Susanne Gärtner, ordförandekandidat

070- 222 31 07

susanne.gartner@uh.se

Gudrun Skaven Petterson, ordförandekandidat

070- 248 99 33

gudrun.skaven.petterson@uh.se

—————————————————————————————————————————————————-

Annonser

~ av litensak på april 23, 2010.

 
%d bloggare gillar detta: