Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna verkar ha bytt strategi, istället för att hävda att de inte alls är rasister/nazister så har deras ordförande helt plötsligt skrivit en debattartikel på Aftonbladet där han beskriver muslimer som vårt största utländska hot.

För det första, vårat största hos är inte muslimer. Det är främlingsfientliga trångsynta människor som Jimmi Åkesson och hans partikamrater som är ett hot mot Sverige.

För det andra, det jag vill komma till med det här inlägget är det läskiga med att Sverigedemokraterna verkar ändrat strategi. Som Unga Muslimer säger i DN så är det helt okej att prata illa om muslimer och islam. Partiet måste vara så pass säkra på att hitta ännu fler sympatisörer genom att tydligt gå ut och säga att de är rädda för muslimer än att försöka vara rumsrena som varit deras tidigare strategi.

Jag vet inte om vi som absolut inte vill se dem i riksdagen tjänar på detta eller ej. De människor som hävdat att Sverigedemoraterna inte alls är rasister kan ju slänga sig i väggen. Däremot så öppnar det också upp för ett råare klimat i hur man pratar om muslimer. Det börjar likna Danmark och Danskt folkeparti.. och det är definitivt inte en utveckling jag vill se.

Vad tror ni att dagens alla utspel leder till?

Annonser

~ av litensak på oktober 19, 2009.

 
%d bloggare gillar detta: